Specialist op gebied van

(Levens-)testamenten

Testament

Als je overlijdt laat je nabestaanden achter: kinderen, een partner, familie, vrienden, huisdieren. Als je overlijdt laat je ook een erfenis na. Dat zijn je bezittingen en je schulden. Wat betekent jouw overlijden voor je nabestaanden en je erfenis? Met die vraag ben je waarschijnlijk niet dagelijks bezig, misschien maakt het je zelfs treurig. Maar weten dat alles goed geregeld is voor het geval je er niet meer bent, geeft een gerust gevoel. Het is dus belangrijk om over dit onderwerp na te denken.

Een testament wordt ook wel ‘uiterste wil’ genoemd. In een testament kun je vastleggen wat er moet gebeuren als je overlijdt. Er kan veel in een testament geregeld worden, maar soms zijn er ook andere regelingen nodig zoals een samenlevingscontract of een codicil.

Levenstestament

Het kan ook jou gebeuren: op een bepaald moment in je leven kun je zelf niet meer je eigen beslissingen nemen. Daar kan een proces aan voorafgaan, bijvoorbeeld bij dementie. Maar het kan ook plots gebeuren, bijvoorbeeld als je een ernstig ongeluk krijgt. Het kan tijdelijk zijn maar ook voorgoed. Wie neemt er dan beslissingen voor je? En wie zorgt ervoor dat je belangen goed worden behartigd? Het gaat hierbij bijvoorbeeld om het betalen van rekeningen, het bijhouden van de administratie en het doen van belastingaangiften, maar ook om het zorgen voor de huisdieren. Als je niet meer thuis kunt wonen, dan moet iemand een nieuw tehuis zoeken voor je en namens jou beslissen wat er met je huis en inboedel moet gebeuren. Het gaat niet alleen om zakelijke beslissingen, maar ook om beslissingen over medische behandeling. Als je deze zelf niet meer kunt nemen dan zal iemand dat namens jou moeten doen.

Als je een bedrijf hebt, moet een oplossing worden gevonden voor het geval je tijdelijk of langere tijd niet betrokken kunt zijn bij het bedrijf. Wordt er dan niet op tijd een oplossing gevonden, dan kan het bedrijf in financiële problemen komen of zelfs failliet gaan.

Dit regel je allemaal in een levenstestament.

Kunnen wij je helpen?

MarkVliet staat voor je klaar!

Kies een van onze kantoren om contact mee op te nemen

Fijnaart Oudenbosch Roosendaal
Terug